همچنین بخوانید: نحوه انجام ارتودنسی در زمان کوتاه
بهترین زمان برای ارتودنسی
به طور کلی زمان مناسب یا بهتر است بگوییم بهترین زمان برای ارتودنسی در دوران نوجوانی و کودکی در محدوده سنی ۱۰-۱۲ سال می باشد. زیرا در این دوره حرکت دادن استخوان ها و رشد آنها به راحتی انجام پذیر است و به همین دلیل به راحتی می توان عملیات مرتب کردن دندان ها را انجام داد.
به عنوان مثال در کشوری مثل آمریکا، اولین معاینه ارتودنسی در سن ۷ سالگی انجام می شود و پس از این معاینه، ارتودنتیست با بررسی دندان ها و شدت ناهنجاری ها، معمولا از سن ۹ سالگی برای پسران و از سن ۸ سالگی برای دختران، ارتودنسی را انجام می دهند.
مدت زمان نصب ارتودنسی
یکی از نکاتی که لازم است در مورد این شاخه از دندانپزشکی بدانید، مدت زمان نصب ارتودنسی است. به طور کلی مدت زمان نصب ارتودنسی زمانی که با استفاده از سیم ها و براکت ها فشار ثابتی روی دندان ها ایجاد می شود تا آنها را به مرور زمان در جای خود قرار دهد، ۱۲ الی ۲۴ ماه طول می کشد.
برای مدت زمان نصب ارتودنسی عوامل مختلفی تاثیر گذار هستند که لازم است در بخش بعدی به معرفی آنها بپردازیم. در این نوع روش درمانی، نیاز است تا بیماران هر ۴ یا ۶ هفته یک بار خود را برای معاینه و تنظیم براکت ها، به دندانپزشک خود نشان دهند.
فاکتور های مهم در مدت زمان نصب ارتودنسی
فاکتورهایی که برای مدت زمان نصب ارتودنسی می توان بیان کرد، عبارتند از:
نوع درمان:
با پیشرفت علم به خصوص در زمینه دندانپزشکی، روش های مختلفی برای ارتودنسی دندان ها وجود دارد که از جمله آنها می توان به بریس های فلزی، ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی با بریس های سرامیکی و… اشاره نمود که این نوع درمان می تواند تا حدودی بر روی مدت زمان ارتودنسی تاثیر گذار باشد.
سن:
مهم ترین عامل در مدت زمان نصب ارتودنسی، سن است. همانطور که در دو قسمت قبل گفتیم، در زمان کودکی و نوجوانی در هنگام رشد، امکان جابجایی و تنظیم استخوان بسیار مناسب است و همین باعث می شود تا مدت زمان درمان ارتودنسی در کودکان و نوجوانان کمتر باشد. اما در بزرگسالان این زمان می تواند ۲ سال و بیشتر باشد.
شدت مشکل دندان ها:
فاکتور مهم دیگر در زیاد یا کم بودن طول دوره درمان، شدت ناهماهنگی ها و اختلالات فکی و دندانی است. شلوغی دندان ها، فاصله بین آنها، دندان های بیرون زده شده و … از جمله این موارد هستند.
همچنین بخوانید: مزایا و کاربرد ارتودنسی با لیزر چیست؟
همکاری و مراقبت از دندان ها توسط فرد:
عامل مهم دیگر، توجه و همکاری است که از جانب بیمار صورت می گیرد تا این مشکل با کمک متخصص ارتودنسی و رعایت دستورالعمل ها و توصیه های وی به خوبی رفع شود.
رعایت بهداشت دهان و دندان:
رعایت بهداشت از عفونت لثه ها، خرابی دندان ها و مشکل تر شدن فرآیند درمان جلوگیری می کند.
عادت های فردی:
عادت هایی از جمله دندان قروچه یا فشار دندان ها به هم، این عادت ها باید بعد از ارتودنسی حتما ترک شوند زیرا می توانند طول دوره درمان را طولانی تر نمایند.
نظرات شما عزیزان:
|